Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Két új bicikliút épül Zalában

Két új bicikliút épül Zalában

 

Zalában 400 millióból építenek 14 kilométernyi bicikliutat, a kormánybiztos szerint pedig tíz éven belül Budapestről kerékpárral is elérhető lesz a Balaton.
 

A Zala Megyei Önkormányzat tájékoztatása szerint két uniós pályázatnak köszönhetően közel 400 milliós kerékpárút-fejlesztés indul a megyében. A Magyar Hírlap keddi számában nyilatkozó Révész Máriusz kormánybiztos pedig elmondta, hogy „a következő években mintegy százmilliárd forint jut kerékpáros úthálózat fejlesztésre”. A célokat 2027-ig meghatározó terv része a Balatoni Bringakörút felújítása, valamint a főváros és a Balaton összekötése.

Sármellék és Zalaszentgrót között 2019 júniusáig 66 méter híján 12 kilométernyi bicikliút kiépítését vállalták a pályázók. A több mint 259 millióból Sármelléken nyitott kerékpársáv, új gyalogút, burkolatszélesítés, sorompóépítés, valamint töltésalapozás és -szélesítés is lesz, Zalaszentgróton pedig gyalog- és kerékpárutat építenek ki a fürdőhöz, valamint 3,8 kilométer „kerékpározható utat” és több pihenőhelyet is.
A Kisrécse és Zalasárszeg közötti szakaszra a majdnem 129 milliós támogatásból „összesen hozzávetőleg” 1700 méternyi biciklipárutat ígérnek 2019 júniusára. A „térségben lévő természeti értékek feltárását” és a „szezonalitás csökkentését” megcélzó projekt keretében megállapodás született a Zalakarosi Kerékpáros Centrummal a szervizszolgáltatásokról, de ennek pontos mibenlétét a tájékoztatás nem részletezi.

forrás: We Love Balaton; Fotó: Sebestyén Blanka